Koorprojekt Opus

Projectkoor Opus voert binnenkort zijn derde programma uit. Uitgevoerd worden de sonnetten van Shakespeare op muziek gezet door de Zweedse componist Steve Dobrogosz. Sherpas Proyects is sponsor van het Koorproject Opus.

 

"Such heavenly touches never, never touch'd earthly faces"

 

Shakespeare Oratorio

Hemelse aanraking die aardse gezichten nog nooit beroerde. Er is maar één dichter die dat soort zinnen kan dichten: William Shakespeare. De bekende Engelse 17e eeuwse literaire gigant heeft met zijn prachtige teksten de Zweedse componist Steve Dobrogosz geïnspireerd tot het schrijven van een bijna twee uur durend oratorium. Steve heeft 15 sonnetten op muziek gezet voor koor, vier solisten en orkest. En met Opus 3 mogen wij deze nieuwe muziek voor het eerst ten gehore brengen.
Ook deze keer combineren we de muziek met een andere vorm van kunst. Femke Agema, een jonge modeontwerpster uit Amsterdam, heeft zich laten inspireren door de teksten en de muziek van "My Rose." Een voorproefje kun je zien op de affiche en flyer.

 

My Rose

Het oratorium heet My Rose en kenmerkt zich door uiteenlopende muziekstijlen die wonderwel bij elkaar passen. Met jazz, klassiek en hier en daar een vleugje musical heeft Dobrogosz een werk gemaakt waarvan hij zelf zegt: "Hier ben ik voor geboren, dit heb ik altijd moeten schrijven." De componist, twee jaar geleden ook al onze gast, noemt zich een romanticus en het is daarom niet meer dan logisch dat hij het thema liefde aan de hand van de prachtige teksten van Shakespeare op muziek heeft gezet.

Opus 3 verzorgt de wereldpremière, samen met vier prachtige solisten, waaronder Cindy Oudshoorn (van de bekende popgroep Kayak) en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest.

 

Voor meer informatie kunt u de flyer [pdf] bekijken, of kijken op de website van Opus.

Kaarten zijn te verkrijgen bij Sherpas Proyects.

 

Flyer Koorproject Opus - My Rose