06/11/2013

TOPSPORT versus BEDRIJFSLEVEN

Een kort verslag van een inspirerende bijeenkomst!

 

Basketbalclinic

15 enthousiaste leidinggevenden, afkomstig uit verschillende sectoren, nemen afgelopen maandag 30 september deel aan de unieke basketbalclinic van Marco van de Berg in Martini Plaza. Een prachtige gelegenheid om met deze topcoach ‘aan het werk’ te gaan en van elkaar te leren.

 

Marco's lessen

In de persruimte vindt een inspirerende presentatie van Marco plaats over “Het wezen van de topsport en wat de implicaties daarvan zijn.” Thema’s als ‘Inspireren en verdieping in vertrouwen’, ‘Een onbreekbaar team’, ‘Rekruteren en periodiseren’ en Marco’s visie op topsport zijn uitgebreid toegelicht.

 

De vloer op

Op de ‘echte’ Gasterra Flames basketbalvloer volgt daarna het sportieve deel met een intensieve training van Marco. Hierin worden de basistechnieken geoefend en worden de theoretische zaken in de praktijk gebracht. De deelnemers ervaren lijfelijk hoe mooi, maar ook hoe moeilijk en intelligent het basketbal-’spelletje’ is.

 

Verschillen en overeenkomsten

In de Topsport Lounge volgt een interessante discussie over de overeenkomsten en verschillen tussen topsportorganisatie en het bedrijfsleven. Aan de hand van stellingen en vragen aan Marco komen verschillende thema’s aan de orde, zoals onder meer ‘hoe maak je een effectief team’, ‘TeamVerbinding in 6 stappen’, ‘de rol van de omgeving’ en ‘de organisatie als instituut’.

 

Deelnemers bedankt

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Wij bedanken Marco en alle deelnemers voor de stimulerende interactie en de verschillende invalshoeken hebben elkaars inzichten verdiept. Kortom, een unieke en waardevolle beleving.

 

Jakob Zwinderman (Sherpas Proyects) & Gerard Grommers (TeamWerkt)

 

 

 

Een paar (sfeer)beelden van de clinic van 30 september 2013 in Martini Plaza: