Sherpas proyects verhuist!

Sherpas proyects gidst organisaties, groepen en individuen door of naar een verandering. Vanaf 1 september 2007 doen wij dat vanuit een nieuwe uitvalsbasis. U vindt ons in een luxueus eigen pand in het hart van de stad Groningen; De oude Boteringestraat.
U kunt ons; Harrie Rutgers, Jakob Zwinderman, Maaike Miedema, Martin Penninga, Peter Vos, Remko van de Beek en officemanager Petra Oosterhuis bereiken via de contactmogelijkheden onderaan deze nieuwsbrief.
(Lees meer...)

Case: Faciliteren

Op 11 & 12 juni 2007 hebben 18 mensen met veel inzet en motivatie meegedaan aan de basistraining faciliteren. Faciliteren is een proces waarmee iemand anderen helpt bij het bereiken van resultaten en bij het verbeteren van de onderlinge samenwerking. De basistraining faciliteren bevat de onderdelen: Theorie faciliteren, Rol en vaardigheden facilitator, Basis Discussie Methode, Workshop Methode, Action Planning.
De nieuwe data voor de basistraining zijn 22 & 23 oktober 2007. Ook zijn de vervolgtraining en de training "Managers en projectleiders als Facilitators" weer gepland. (Lees meer...)

Case: Stuurloos?

Sherpas proyects ondersteunt verschillende organisaties bij het verbeteren van het sturingsproces. Een middelgrote gemeente gaf aan veel data en cijfers bij te houden. Zij willen deze informatie gebruiken om proactief te sturen op hundoelen. Sherpas proyects ondersteunt dit project waarin de vele facetten van sturingsinformatie aan bod komen. Wat zijn de doelen die we na streven? Hoe garanderen we juiste invoer van data? Wie is verantwoordelijk voor analyse? Wanneer ondernemen we actie en gaan we (bij) sturen? Uiteindelijk leidt dit tot actueel inzicht in de situatie van de organisatie en de status van de targets. (Lees meer...)

You won't get lost: de sherpas

Sherpa's waren oorspronkelijk bergbewoners in Nepal. Ze waren van onschatbare waarde voor de beroepsavonturiers in het gebied van de Himalaya, waar ze als een gids werkten. Tegenwoordig wordt de term gebruikt voor alle gidsen die klimexpedities begeleiden in het Himalayagebergte.

De beroemdste Sherpa is waarschijnlijk Tenzing Norgay, die Sir Edmund Hillary vergezelde op de eerste succesvolle beklimming van de Mount Everest. [wikipedia] (Lees meer...)
Sherpas Proyects
[p] Oude Boteringestraat 49 - 9712 GE Groningen
[t] 050 311 55 22
[i] info@sherpasproyects.com
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen dan kunt u hier klikken om u uit te schrijven.