Sherpas Proyects

Empowerment traject - Expeditie Purpose, Passion & Power
• Project
- Droge Voeten 2050
• Workshop - Dé ITC-teamleider met BALLEN
• Workshop - POWERsessies
Boekpresentatie - No Prima Donna’s
Mijlpaal - Tien jaar geleden: Sherpas Learning
 
. . . . .
Empowerment traject
Expeditie Purpose, Passion & Power
 
Wanneer je een foto van jezelf maakt in de toekomst, hoe ziet die er dan uit? Heb je je doelen helder voor ogen en weet je waar je passie ligt? Hoe kun je je talenten het beste inzetten?
 
Tijd om hier bij stil te staan is gewenst om de toekomst goed voorbereid in te gaan. Vanuit Sherpas bieden wij hiervoor een traject aan waarbij wij samen op zoek gaan naar je doel, je passie en je kracht: Purpose Passion & Power.

Het is een tocht die je alleen of in groepsverband kunt afleggen. Wij vergelijken het met een bergbeklimming. Zoals elke beklimming begin je bij het basiskamp. Hier wordt op individueel niveau gekeken naar wat je in huis hebt en waar je naar toe wilt. Hiervoor maken wij gebruik van de RDA competentieanalyse; vervolgens klimmen we door naar de top met een vijftal tussenkampen. Deze kampen bestaan uit individuele coaching en competentiegerichte trainingen. Wanneer de top bereikt is heeft het team een helder beeld van hun passie en power en zijn doelen helder gesteld. Voorbereid op wat de toekomst ons gaat brengen, met als grote winst voor werknemers en organisatie: intrinsieke motivatie! Passievolle medewerkers die produceren in plaats van hardwerkende medewerkers die opdrachten uitvoeren.
 
Het Sherpas Proyects team is er klaar voor. De spullen liggen klaar: kaarten, kompassen, rugtas en fototoestel.
 
Wie is de eerste groep die de P3 gaat beklimmen en die wij fotograferen op de top?
 

Meer informatie... [pdf]
tweet
 
. . . . .

Sherpas Proyects heeft de procesbegeleiding uitgevoerd voor de startbijeenkomt PLUS voor het project 'Droge Voeten 2050'

Het project 'Droge Voeten 2050' behelst een studie naar maatregelen tegen wateroverlast vanuit de boezemsystemen van de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze & Aa's. De studie is nodig om de gevolgen van klimaatverandering, bodemdaling en hogere veiligheidsnormen te onderzoeken en tijdig op te kunnen vangen.
 
Crowdsourcing en walk & talk
In het ochtendprogramma werden de deelnemers meegenomen in de specifieke problematiek van de drie waterschappen en in de ideeën over de aanpak van het project. Vervolgens werden de deelnemers onder begeleiding van Sherpas Proyects uitgedaagd om daar iets dieper in te duiken en door middel van verschillende workshops op basis van crowdsourcing en Walk & Talk sessie gevraagd om hun inbreng te geven.
 
Lees verder...
tweet
 
. . . . .
Dé ICT-teamleider met BALLEN gaat op 16 november rollen
 
Woensdag 16 november wordt de eerste workshop ‘Dé ICT-teamleider met BALLEN’ gelanceerd in Utrecht. De aanmeldingen lopen al binnen, de bal is al aan het rollen gebracht.

Een dag vol tips, technieken, theorie en oefeningen. Deze training is uitermate zinvol voor de ICT-projectleider, coördinator, teamleider en manager.

Programma
- Ik & Jezelf  (persoonlijke effectiviteit)
- Ik & de Ander  (weerstand & conflicten)
- Ik & het Team  (teamontwikkeling)
- Ik & het Project  (beheersing)
 
Aanmelden kan via www.idee-ict.nl/ballen.aspx. De prijs is € 295,00, de locatie is IDée ICT Opleidingsgroep, Kobaltweg 44, 3542 CE Utrecht.
 
Lees verder op onze website voor een uitgebreid programma en het uitvoerende team.
tweet
 
. . . . .
POWERsessies
   
Sherpas Proyects is nauw betrokken bij de POWERsessies van Kluwer. Deze intensieve eendaagse bijeenkomsten voor diverse doelgroepen slaan erg goed aan. Het begon met een goed idee om iets dergelijks te organiseren voor secretaresses...
 

 
Eind 2010 was de eerste POWERsecretaresse dag en inmiddels zijn er alleen al naar deze variant tegen de 1500(!) deelneemsters geweest. De opvolger POWERsecretaresse2 is inmiddels gelanceerd en ook zeer succesvol.

De(POWER)insteek is om in een dag heel veel tips en technieken in 5/6 workshops te bieden. Een ogenschijnlijke informatie-overload met expliciete aandacht voor de wijze waarop de deelnemers hier de krenten uit de pap kunnen halen.

Deze aanpak past in deze tijd: intensief, ‘pick-and-choose’, kort en krachtig: maar één dag out-of-the-office en een interessante grote Return-on-Investment.
 
Lees verder...
tweet
 
. . . . .
Boek
No Prima Donna’s landelijk gepresenteerd
   
Op maandag 10 oktober hebben Marco van den Berg en Jakob Zwinderman hun boek ‘No Prima Donna’s’ gepresenteerd in boekhandel de Vries in Haarlem. Het eerste boek werd in ontvangst genomen door televisieman en commentator Mart Smeets. Mart is oud basketballer en ruimt in zijn zondagse uitzendingen vaak 10 minuten buitenlands basketbal in.

Dinsdag 11 oktober is het boek gepresenteerd in Groningen bij Hanzevast Capitals, de oud sponsor van baskbetbalclub Donar. Jaap Wolters nam het eerste Groninger exemplaar in ontvangst.
Beide bijeenkomsten zijn goed door pers en genodigden bezocht.
 
Op dinsdag 29 november is een symposium over het boek ‘No Prima Donna’s’ bij Beljon + Westerterp te Groningen. Prof dr Janka Stoker van de Rijksuniversiteit Groningen zal dan een kritische analyse geven over het boek en er is een geleide discussie met een panel over TOP teamwerk. Via de e-mail kunt u zich aanmelden: j.zwinderman@sherpasproyects.com

Het boek ‘No Prima Donna’s’ is te bestellen op www.managementboek.nl en www.bol.com.
 
Bekijk de video van 10 oktober... [YouTube]
tweet
 
. . . . .
Mijlpaal
Tien jaar geleden: Sherpas Learning
   
Op 1 oktober 2001 is Sherpas Learning bv opgericht, als onderdeel van Sherpas in Zuidhorn. Het was 2001, na 11 september, de trainingsmarkt stortte in. Toch hebben we doorgezet, met als voorlopig hoogtepunt een totaal van zes maten.
Anno 2011 zijn we met vier maten en ondersteuning en draaien we volop. Vanuit ons kenmerkende kantoor aan de Oude Boteringestraat 49, onderweg naar menige klimtocht als sherpa’s
tweet
 
. . . . .
Sherpas Proyects
[p] Oude Boteringestraat 49 - 9712 GE Groningen
[t] 050 311 55 22
[e] info@sherpasproyects.com
[w] www.sherpasproyects.com
[kvk] 01151273
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen dan kunt u hier klikken om u uit te schrijven.
 
 
footer