Sherpas Proyects

• Personal branding - Ik-merken
• Succesvol teamwork - ‘No Prima Donna’s’ werkt
• Inkoper 2.0 - Samen voordeel halen bij Benefit Inkoopadviesgroep
• Méér workshops - Dé teamleider met BALLEN workshops in 2012
• Schot in de roos - POWERconcept zeer succesvol!
• Cultuur - Koorproject Opus 6
• Netwerken - Sherpas Proyects bij Ondernemersclub Eurosonic/Noorderslag
 

. . . . .
Personal branding
IK-merken
 
Je kunt eigenlijk geen krant of vaktijdschrift open slaan of de term ‘het nieuwe werken’ komt wel naar voren. Googlen op de kreet levert ruim 12 miljoen hits op. De zoekopdracht #HNW op twitter evenaart dit met gemak. Het komt voort uit de veranderingen in de verhouding tussen organisaties en haar werknemers. Hierdoor is er in de afgelopen jaren al veel veranderd in de manier van werken.
 

 
Het Nieuwe Werken is daar een voorbeeld van. Er is meer aandacht voor de individuele behoeften van de werknemers, die wordt niet meer gezien als een resource maar als een individu. De rollen en taken zijn niet meer zo strikt binnen het nieuwe werken als in traditionele bureaucratie. Dit brengt meer ondernemerschap – of met een mooi woord entrepreneurschap - met zich mee, zelfstandigheid en duidelijke focus. Er wordt immers gestuurd op resultaten en niet op aanwezigheid.
 
Zelfsturing en het vormen van netwerken rond een vraagstuk, product of idee, daar draait het om. Dan is het laten zien wie je bent en wat je kunt ineens nog belangrijker. Elke werknemer is een company personality, met een eigen IK-merk.
 
Sherpas Proyects geeft als sinds 2008 trainingen en lezingen over het onderwerp “het merk IK”. Ook in het nieuwe jaar gaan wij daar natuurlijk gewoon mee door. Al staat het tegenwoordig vooral bekend als personal branding.

Meer informatie... [pdf]
tweet
 

. . . . .
Succesvol teamwork
‘No Prima Donna’s’ werkt

In de afgelopen periode zijn er diverse workshops geweest rondom het boek ‘No Prima Donna’s’. De principes van basketballcoach Marco van den Berg, die nu succescoach is van BBC Bayreuth in Duitsland en de teamdoelmatigheid van Jakob zijn bij verschillende bedrijven getest en besproken.

Op het symposium van 29 november jl. zijn een dertigtal deelnemers aan de slag geweest met het concept voor TOPteams. Marco ging met de deelnemers buiten basketballen en vertelde hoe hij zijn principes bij zijn nieuwe club gepresenteerd heeft aan het basketballteam. Prof dr Janka Stoker, hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen gaf een geestige reflectie op het boek. Jakob sloot het symposium af met hoe hij de teamdoelmatigheid en de teamrollen meegeeft aan diverse bedrijven.
 
Binnenkort wordt het boek gebruikt bij technologiebedrijven, ziekenhuizen en waterbedrijven. Er zijn een drietal aanbiedingen van Sherpas Proyects; een workshop van 2 uur als starter, een teamtrainingsdag en teambegeleiding, bijvoorbeeld bij een project, van meerdere maanden.
tweet
 
. . . . .
Inkoper 2.0
Samen voordeel halen bij Benefit Inkoopadviesgroep
 
Jakob gaat met ingang van 2012 gemiddeld 2 dagen per week werken bij Benefit. Benefit is een inkoopadviesgroep in Amsterdam. Zijn inzet is voor het Young Potential Programma en het Team Development Programma. Gericht op inkopers worden jonge professionals gedurende een langere periode (gemiddeld een jaar) of een inkoopteam als team begeleid om naar inkoper 2.0 te groeien. Het programma bestaat vaak uit een RDA- assessment, teambijeenkomsten, werken aan een project en coaching.
tweet 
 
. . . . .
Dé teamleider met BALLEN workshops in 2012

Na het succes van de vorige workshops ‘Dé teamleider van BALLEN’ gaat in 2012 een drietal workshops de lucht in:
Slimmer werken - meereffect training over modern timemanagement
TOPteam of sukkelbende - topteams voor bedrijven
Dé teamleider met BALLEN - een dag vol tips en technieken
Klik voor actuele data en prijzen op bovenstaande links (website idee-ict.nl) en meldt u aan!
tweet
 
. . . . .
POWERconcept zeer succesvol!
   
Eind 2010 is Peter Vos door Management Support van Kluwer betrokken bij het opzetten en uitvoeren van een POWERsecretaresse dag. Vanaf de eerste uitvoering van deze dag een doorslaand succes! In 2011 volgden maar liefst zo’n kleine 2000 secretaressen deze POWERdag en/of de POWERsecretaresse2. Voor de doelgroep secretaressen is de unieke POWER-aanpak (5-6 workshops van energieke trainers en gedurende de dag “POWERfood en –drinks”) een schot in de roos.

Inmiddels is de POWERsecretaresse3 in ontwikkeling en ligt de POWERsecretaresse 4 en -5 op de tekentafel. In 2012 zijn er bijna maandelijks POWERsecretaresse sessies gepland en de inschrijvingen blijven binnenstromen!
Vooral enthousiaste deelnemers zorgen voor steeds meer deelname... Bekijk het complete POWERaanbod [Kluwershop]
 
In de loop van 2011 is het POWERconcept verder uitgewerkt en ingezet voor diverse andere doelgroepen.
Lees verder...
tweet
 

. . . . .
Koorproject Opus 6
   
Koorproject Opus 6 wordt ook dit jaar weer een uniek concert. U krijgt prachtige muziek te horen van de Noorse componist Egil Hovland. Als componist schrijft hij symfonische werken, concerten voor verschillende instrumenten, kamermuziek, koormuziek, muziek voor kinderen, een groot aantal sacrale werken in variërende dimensies zoals kerkopera's, kerkballetten en muziek voor moderne bijbelspelen.
 
Foto Opus 6 
In Noorwegen wordt hij in één adem genoemd met Knut Nystedt, ze staan bekend als ‘de Grote Twee’. Vandaar dat we in dit concert ook een werk hebben opgenomen van zijn tijdgenoot Knut Nystedt.
 
Het concert wordt gegeven in Groningen, Leeuwarden en Utrecht.
Sherpas’ Maaike maakt deel uit van het gemengde koor van Opus 6!
Lees verder...
tweet
 

. . . . .
Sherpas Proyects bij Ondernemersclub Eurosonic/Noorderslag
   
Sherpas Proyects was als één van de negen ondernemers aanwezig bij Eurosonic/Noorderslag. Vooraf was er een meeting met de 'bookers' van het festival en daarna de EBBA avond, gepresenteerd door de BBC muziek man Jools Holland. Daarna barstte het evenement los met vier dagen muziek en 300 bands, indrukwekkend.
tweet
 
. . . . .
Sherpas Proyects
[p] Oude Boteringestraat 49 - 9712 GE Groningen
[t] 050 311 55 22
[e] info@sherpasproyects.com
[w] www.sherpasproyects.com
[kvk] 01151273
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen dan kunt u hier klikken om u uit te schrijven.
 
 
footer