Sherpas Proyects

• Internationaal - A bumpy team weekend
• Provincie Groningen - Basketball clinic en workshop
• Personal branding - Sherpas Proyects zet secretaresses in het zonnetje
• Succesvol concept - POWERrrrrrrr
• Afscheid - Maaike Miedema verlaat de maatschap Sherpas Proyects
 
. . . . .
A bumpy team weekend
 
In April Sherpas Proyects facilitated a team weekend for an international client. Persons from round the world came in special for the team building session.It started with a swimming experience and we watched the movie ‘Apollo 13’ (‘Houston, we have a problem...’). On Saturday morning the group continued with talking about their personal RDA report (written report about their personality and motivation). The group felt a bit resistance to talk about it, they didn’t feel secure enough within the group. After a talk about the group processes, they started with a discussion in small groups. We had a session  ‘IT Governance’ and did a workshop about good team work and good leadership (and ended with the lego® play ‘building bridges’). The evening was full fun; swimming, dinning and playing with the X-box.
 
The next morning, on Sunday, we continued with good teamwork and leadership again, it was a lively discussion, which took longer than expected. Later on the park we did an adventure walk in two groups. The excitement was great. At the end the people reacted that it was a bumpy ride, but they enjoyed the results. So follow up is badly needed. We continue with workshops on time management, communication, personal development and ‘begeleide intervisie’ with the managers.
tweet
 
. . . . .
Basketball clinic en workshop met het Programma- en Projectmanagementteam van de Provincie Groningen

Op 17 april heeft Sherpas Proyects de bijeenkomst van de afdeling Programma en projectmanagement gefaciliteerd. De ochtend begon in de middenhal van MartiniPlaza met een basketball clinic met Ramon Wiersema en Hein Gerd Triemstra. Hierbij werd het accent gelegd op effectief teamwerk en de samenwerking binnen het team.
 

De ervaringen uit deze clinic en de Workshop teamdoelmatigheid volgens ‘No Prima donna’s’ het boek van Jakob Zwinderman en Marco van der Berg vormden de basis voor het vervolgprogramma waarbij gewerkt is aan de ambitie van de afdeling.
tweet
 
. . . . .
Sherpas Proyects zet secretaresses in het zonnetje
   
In het secretaresse vak verandert er veel. Deze veranderingen betekenen dat je als secretaresse je zult moeten verdiepen in deze ontwikkelingen. Bovenal zul je je moeten richten op je eigen ontwikkeling. Wij hebben afgelopen periode weer veel secretaresses hierbij ondersteunt. Welke competenties wil je ontwikkellen? Wat zijn je talenten? En hoe zet je jezelf op de kaart als secretaresse professional?


 
Daar gaan de personal branding trainingen en ontwikkeltrajecten over die Liane Duit geeft. Voor een zonnige toekomst moet je jezelf zo af en toe zelf in het zonnetje zetten. Zeker in deze veranderende tijd!

Informatie over onze training ‘personal branding’ [pdf]
tweet
 
. . . . .
POWERrrrrrrr

Het succes van het KLUWER POWERconcept, waar Sherpas Proyects (vooral Peter Vos en Jakob Zwinderman als dagvoorzitters en workshopleiders) nauw bij betrokken is, is groot. Wekelijks vinden er verschillende POWERdagen plaats voor diverse doelgroepen. Het aantal deelnemers is vaak maar liefst 50-100 deelnemers. Naast de open sessies worden er steeds vaker in-company POWERdagen georganiseerd. Onlangs waren we bij de gemeente Sudwest Fryslân waar we zo’n 160 medewerkers succelvol ‘POWERden’. Ben je geïnteresseerd? Ook jij kunt ook een van de POWERdagen volgen!
 
Zie voor meer informatie: www.kluwershop.nl/opleidingen (zoeken op POWER).
 
Binnenkort verschijnt het POWERboek dat het materiaal voor de deelnemers aan een POWERdag gaat vervangen! Hieronder alvast de flaptekst

Geef je carriere meer POWER door het lezen van dit boek en vooral het toepassen van de vele praktische tips en technieken.
Dit unieke boek zal je daadwerkelijk helpen het beste uit jezelf te halen! De onderwerpen die de revue passeren zijn bedoeld om je persoonlijke kracht (verder) te ontwikkelen en versterken. Stuk voor stuk geschreven door experts op hun gebied! Realistische zelfkennis en het toeppassen van een aantal van de vele beschreven tips en technieken bieden je de mogelijkheid om van je werk en je leven met minder stress te genieten!

Wil je effectiever omgaan met de enorme hoeveelheid informatie die op je op afkomt?
Wil je slimmer omgaan met ‘ad-hoc’? Wil je minder vergeten?
Wil jij slimmer en sneller kunnen kiezen?
Wil je sterker en overtuigender overkomen?
Wil je meer zelfkennis?
Wil je af van al die randzaken die je afleiden?
Wil je de baas worden over je mail en/of beter gebruik maken van je agenda?
Wil je sneller kunnen lezen?
Wil je jezelf en anderen versteld laten staan?
LEES DAN DIT BOEK en PAS HET TOE!

Onlangs verscheen een artikel in Management Support over de POWER (secretaresse) dagen, met onder ander een interview met Peter Vos.
tweet
 
. . . . .
Maaike Miedema verlaat de maatschap Sherpas Proyects
 


Na bijna 12 jaar in de maatschap Sherpas Proyects te hebben geparticipeerd heb ik gekozen om in een reguliere baan te werken. Het ‘vrije’ leven van een zelfstandig ondernemer, altijd onderweg, werken op de meest verrassende plaatsen met steeds weer nieuwe groepen heeft me jarenlang veel uitdagende en inspirerende opdrachten en contacten gebracht.
 
Per 1 april 2012 ben ik begonnen als adviseur van de afdeling Samenleving bij de Kompanjie, de ambtelijke organisatie van de Gemeenten Veendam en Pekela.

Opdrachtgevers, klanten en alle mensen met wie, en voor wie ik de afgelopen jaren heb gewerkt wil ik hartelijk bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.
 
Voor het bedanken van mijn collega’s in de maatschap, met wie ik al die jaren heb samengewerkt kan ik niet genoeg woorden vinden om mijn waardering uit te spreken. Energie, gezelligheid, er voor gaan, een warm nest, zijn de kernwoorden die ik me altijd zal herinneren. Bedankt voor de prachtige tijd!
tweet 
 
. . . . .
Sherpas Proyects
[p] Oude Boteringestraat 49 - 9712 GE Groningen
[t] 050 311 55 22
[e] info@sherpasproyects.com
[w] www.sherpasproyects.com
[kvk] 01151273
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen dan kunt u hier klikken om u uit te schrijven.
 
 
footer